Ik wil een keer met iemand praten over terugkeren naar mijn land van herkomst. Hoe pak ik dit aan?

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

Ik wil een keer met iemand praten over terugkeren naar mijn land van herkomst. Hoe pak ik dit aan?

Het IOM, de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), houdt spreekuren op verschillende locaties. Medewerkers van het IOM kunnen u in verschillende talen te woord staan. De bemiddeling van het IOM is gratis en zonder verplichtingen.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en VluchtelingenWerk Nederland (VWN) houden spreekuren op verschillende locaties. Medewerkers van IOM en VWN kunnen u in verschillende talen te woord staan. De bemiddeling is gratis en zonder verplichtingen. U kunt ook contact opnemen met één van de andere NGO's op de pagina met samenwerkingspartners.

Daarnaast worden op de opvanglocaties regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door NGOs en IOM. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten wordt verteld op welke wijze zij u kunnen ondersteunen. En kunt u ook vragen stellen. Een medewerker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) of VluchtelingenWerk kan u in contact brengen met een regievoerder van de DT&V. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar info@dtv.minvenj.nl met daarin uw gegevens. Gesprekken met de DT&V zijn vertrouwelijk.