ERRIN Post Arrival Assistance Gambia

Deze hoofdrubriek bevat 3 rubrieken:

ERRIN Post Arrival Assistance Gambia

European Return and Reintegration Network (ERRIN)

Omschrijving

Het European Return and Reintegration Network (ERRIN) project geeft assistentie aan Gambianen die gedwongen zijn teruggekeerd. Het gaat hierbij om assistentie in natura met een maximum van € 1.000,-.

Doelgroep

ERRIN herintegratieassistentie is in beginsel bedoeld voor gedwongen terugkeerders vanuit Nederland. Hiervoor kunt u contact opnemen met de hiernaast genoemde lokale partner van ERRIN.
Bij uitzondering is ook ondersteuning bij zelfstandige terugkeer mogelijk. Neem hiervoor contact op met de Directie Internationale Aangelegenheden van DT&V, via
projectencommunicatie@dtv.minvenj.nl.

Ondersteuning

Geen cash assistentie.
Ondersteuning wordt uitsluitend geboden in natura zoals het voorzien van tijdelijke huisvesting, hulp bij het vinden van een baan en het opzetten van een klein bedrijf e.d. Deze ondersteuning moet een bijdrage leveren aan de herintegratie van de terugkeerder in Gambia.

Voorwaarden

  • Voorafgaand aan herintegratieassistentie moet de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) door een verificatiecheck akkoord geven.
  • Het moet gaan om Gambianen die gedwongen zijn teruggekeerd naar Gambia.
  • Vreemdelingen kunnen afgewezen worden als er contra-indicaties aanwezig zijn

Duur van het project

Vanaf 06 juli 2020 tot en met 31 juli 2021

Samenwerkingsverbanden

ERRIN herintegratieondersteuning wordt uitgevoerd door Caritas International Belgium, in samenwerking met haar lokale partner Roman Catholic Mission.

Overige bijzonderheden

Het is aan te raden dat de gedwongen terugkeerder (met name kwetsbare groepen) vóór vertrek uit Nederland contact (bv. via Skype of telefonisch) opneemt met de lokale partner (zie de contactgegevens in de rechterkolom), zodat de terugkeerder relevante informatie in de eigen taal kan krijgen en eventuele aankomstassistentie goed voorbereid en geregeld kan worden.
Zie ook de landenleaflets Gambia op de website van ERRIN.

Landen

Gambia

Contact

Roman Catholic Mission

Bezoekadres:
1 Kairaba Avenue
P.O. BOX 2366 Serrekunda, The Gambia

Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag
09.00 – 16.00 uur